Zakisanost organizma -
kako se je lotiti? 

»Naše telo lahko samo ozdravi kakršnokoli kronično bolezen, ko je naša kri normalno ali rahlo alkalna.«
Dr. Michael Law

 

1.

Izmerite si pH

 

Z nakupom pH lakmusovih lističev lahko redno spremljate vaš telesni pH.

 

Lahko ga merite v slini ali pa v urinu.

 

 

 

2.

Bazična dieta

 

Bazična dieta je način prehrane, ki daje prednost bazičnim živilom. To so živila, ki ob zaužitju v telesu tvorijo alkalne ostanke. Tak način prehranjevanja omogoča, da telo "zadiha" in lahko začne odstranjevati kisline, ki so se kopičile dolga leta.
 

 

 

3.

Bazični prašek z minerali

 

Bazični prašek z minerali predstavlja odličen dodatek bazični dieti in je pomoč organizmu, da lahko učinkovito odstranjuje kisline, ki so se nakopičile globoko v celicah in tkivih skozi dolga leta nepravilnega prehranjevanja.

 

Da lahko organizem nevtralizira odvečne kisline, črpa minerale iz svojih lastnih zalog (natrij, kalij, magnezij, kalcij). Tako lastno telo osiromaši za dragocene minerale, kar sčasoma privede do kroničnih in degenerativnih bolezni.

 

 

4.

Limona

 

Limonin sok zmešan z vodo zagotavlja bazične minerale in citronsko kislino, ki jo ledvice pretvorijo v bikarbonate in uporabijo kot enega izmed puferskih sistemov za odpravo kislin v telesu. Limona je sicer po okusu kisla, vendar v telesu deluje bazično.

 

 

5.

Soda bikarbona

 

Eden najpomembnejših puferskih dejavnikov v telesu so bikarbonati. Bikarbonatni ioni se vežejo z minerali, kot so kalcij, natrij, kalij in magnezij in pomagajo telesu nevtralizirati odvečne kisline.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zakisanost organizma, kronična acidoza, bazična dieta, limona