Telo zaradi zakisanosti izgublja minerale

Da lahko organizem nevtralizira odvečne kisline, črpa minerale iz svojih lastnih zalog (natrij, kalij, magnezij, kalcij). Tako lastno telo osiromaši za dragocene minerale, kar sčasoma privede do kroničnih in degenerativnih bolezni.

Minerale si “sposodi” iz vitalnih organov in kosti za to, da lahko nevtralizira kisline in jih varno odstrani iz telesa. Zaradi teh izgub lahko telo trpi dolgotrajno škodo, ki se sčasoma pokaže v kroničnih oblikah najrazličnejših bolezni.

Izmerjene pH vrednosti v telesu kažejo, kakšne so vaše rezerve alkalnih mineralov.

Kronična zakisanost izčrpava pomembne minerale – kalij, kalcij in magnezij

Med kronično acidozo pa lahko izguba teh mineralov (kalij, kalcij, magnezij) predstavlja resno nevarnost za zdravje. Ker so ti minerali shranjeni v telesnih tkivih, lahko izguba teh mineralov vpliva na delovanje organov v telesu in okrni številne pomebne funcije v telesu.

Samo magnezij sodeluje v več kot 300 encimskih procesih v telesu. Pomanjkanje magnezija vpliva na vse te procese!

Kosti in zobje so najbolj pogosto prizadeti zaradi izgube mineralov.

  • Zobje: zaradi izgube kalcija so zobje bolj krhki in bolj dovzetni za krušenje. Zobje postanejo bolj občutljivi na vročo in hladno hrano. Zobno gnilobo, ki je tako razširjena pri otrocih danes, povzročajo živila, ki so povzročitelji zakisanosti (sladka hrana, sode, hitra prehrana).
  • Osteoporoza: zakisanost izčrpava do 50 mg kalcija na dan. V 20 letih to nanese 365 g, kar predstavlja polovico kalcija, ki ga vsebuje okostje ženske!
  • Drugi pogosti rezultati demineralizacije so suha in razpokana koža, krhki, redki in razcepljeni lasje, krhki nohti, krvavitev iz dlesni,…

Bazični prašek PUR odlično nadomešča izgubljene minerale!

Z dvema mericama bazičnega praška PUR boste prejeli več naravnih mineralov, kot jih dobite v 23 jabolkih! (razen kalija)

Telo črpa minerale iz svojih lastnih zalog, da lahko nevtralizira odvečne kisline. Z bazičnim praškom PUR boste v telo na enostaven način vnesli izgubljene minerale. Samo 2x dnevno v kozarec vode vmešajte povsem naravne minerale v obliki citratov – točno take minerale najdete v sadju in zelenjavi. Njegov okus čist in naraven (ne vsebuje nikakršnih dodatkov – edini na trgu!)

Bazični prašek PUR – več informacij >

 

Beri naprej: Kronična utrujenost

 

Scroll to Top