Pospešeno in prezgodnje staranje

Acidoza je prvi korak k prezgodnjemu staranju in pospešeni oksidaciji ter uničenju celičnih sten. Vidni znaki acidoze so gube, starostne pege, oslabljeni hormonski sistem, oslabljen vid, spomin in kopica drugih dejavnikov, povezanih s staranjem.

Zakisanost spremeni celične stene

Pospešeno ali prezgodnje staranje je vse bolj pogost pojav v današnji družbi. To stanje je lahko posledica različnih dejavnikov, kot je kopičenje okoljskih toksinov v telesu, stresa in pomanjkanja hranil.

Ti dejavniki lahko neposredno vplivajo na pH vrednosti tekočin v telesu, zaradi česar organizem postane bolj dovzeten za bolezni. Ko so telesne celice nenehno izpostavljene preveč kislemu okolju, lahko njihova celična stena postane spremenjena, kar pomeni, da celične stene izgubijo svojo integriteto.

V kislem okolju celice postanejo šibke in poškodovane

  • Ko take celice gledamo pod mikroskopom, vidimo velike nepravilnosti. Namesto, da bi celice bile okroglih oblik in imele močne stene, so ukrivljene in nepravilnih oblik, celične stene pa so tanke in šibke.
  • Poleg tega je njihova sposobnost, da pravilno delujejo, zmanjšana (tudi njihova sposobnost, da učinkovito komunicirajo z drugimi celicami).
  • Sčasoma to “pokvarjeno” stanje celic povzroči, da celice delajo “napake“, ko se želijo popravljati in regenerirati. Taka celica postane rakava celica.

Zakisanost vpliva tudi na delovanje možganov

Zakisanost telesa poslabša tudi pravilno delovanje možganov. Preveč kislo notranje okolje zavira delovanje nevronov v možganih. Ko nevroni ne morejo pravilno delovati, se pojavijo simptomi, kot so možganska megla (brain fog), pozabljivost, depresija, zmanjšana koncentracija, …

Beri naprej: Telo zaradi zakisanosti izgublja minerale

 

Scroll to Top