Kandida in zakisanost

Ko zaradi zakisanosti pH krvi ostaja stalno pod 7,365, krvni obtok postane gojišče škodljivih mikroorganizmov (podobno, kot stoječe močvirje). To se zgodi, ker zakisanost zmanjša razpoložljiv kisik v krvi in mikroorganizmi odlično uspevajo v okolju s pomanjkanjem kisika.

Pomanjkanje kisika – idealno okolje za razrast škodljivih mikroorganizmov

  • Leta 1931 je nemški raziskovalec dr. Otto Warburg prejel Nobelovo nagrado za odkritje, da rakave celice ne morejo obstajati v okolju, bogatim s kisikom.

  • Kadar je dostava kisika v krvnem obtoku zmanjšana, se različne celice v našem telesu vrnejo v stanje, ki ga dr. Warburg imenuje “primitivno” stanje. Takrat celice ne pridobivajo energije več iz kisika, ampak s fermentacijo sladkorja v obliki glukoze.
  • To ustvarja velike količine mlečne kisline (odpadek te fermentacije) in ta mlečna kislina še nadaljnje zmanjšuje raven kisika, ki moti kislinsko-bazično ravnovesje.
  • Kar je pomembno, da se zavedamo, da pomanjkanje kisika v osnovi sproži ta proces in prav pomanjkanje kisika je posledica zaradi preveč kislin v krvnem obtoku. Z vzdrževanjem kislinsko-bazičnega ravnovesja se je vsem tem težavam mogoče izogniti.
  • Pomanjkanje kisika je odgovorno tudi za razrast in širjenje virusov, bakterij, glivic, plesni in kvasovk – vključno s kandido.Ti mikroorganizmi se preživljajo in hranijo s fermentacijo glukoze, ki jo v normalnih pogojih telo uporablja kot vir energije.

Beri naprej: Ledvični kamni

 

Scroll to Top